Od danas se iz Mostara ponovo leti za Diseldorf jednom sedmično, a od 1. juna kreće linija za Štutgart dva puta sedmično, kao i za Zagreb, tako da je sa Aerodroma Mostar sada moguće avionom stići širom svijeta, kaže Marin Raspuduć, direktor mostarskog aerodroma.

aerodrom-mostar22.jpg

U Mostar je jutros sletio avion komapnije Eurovings sa 140 putnika koje je u Mostaru dočekala srdačna dobrodošlica i trešnje. Iz Mostara je za Diseldorf odletjelo 120 putnika.

aerodrom-44.jpg

Iz Mostara se za Dizeldorf leti nedjeljom u 10:15, a Štutgart srijedom u 16 časova i subotom u 15:25.

aerodrom-mostar-33

Raspudić navodi da uspostavljanje linije iz Mostara za Diseldorf i Štutgart mnogo znači za Aerodrom Mostar, grad Mostar i cijelu regiju. Podsjetio je da se iz Zagreba i Diseldorfa može letjeti prema svim svjetskim  destinacijama, te tako i ljudi iz Mostara preko ova dva grada mogu letjeti gdje žele u cijelom svijetu.

“Ako iz Mostara  letite za Zagreb imate sve destinacije otvorene u Evropi, isto kao i ako letite za Düsseldorf, od tamo vam se otvara cijeli svijet“, dodaje Raspudić.

marin-raspudic1

On je pozvao sve građane BiH, a posebno Hercegovine da koriste usluge mostarskog aerodroma i iz ovog grada lete za sve svjetske destinacije. “Apelujem na građane Mostara, na građane od Jablanice do Neuma, od Posušja do Trebinja da koriste usluge Aerodroma Mostar. Na taj način pomažu i razvoj turizma i privrede. Ukoliko se budemo uzdali samo u dijasporu ili hodočasnike imaćemo problem“, izjavio je Raspudić.

Direktor mostarskog aerodroma dodaje da su pri kraju pregovori sa jednom svjetskom niskotarifnom kompanijom za uspostavljanje linija prema Italiji i Poljskoj, te napominje da postoji i čarter linije za Jordan.

“Ova godina biće okidač za 2020. godinu kada će se Aerodrom Mostar vratiti broju putnika od oko 100.000, a nadam se i povećati“, naglašava Raspuduć.

Putnici koji su iz Mostara  jutros odletjeli prema Diseldorfu stigli su u Mostar iz raznih krajeva BiH, ali i juga Hrvatske.

Red letenja možete pogledati ovdje.