Obje ekipe odigrale su kvalitetno prvo poluvrijeme, u kojem se posebno istakao golman domaćih Kalinić, a jedini pogodak bio je djelo Jange za vodstvo Genta od 1:0.

Na poluvremenu je trener Standarda u igru umjesto Uchea uveo bh. reprezentativca Gojku Cimirota i to mu se isplatilo već šest minuta kasnije budući da je naš veznjak donio izjednačenje svojoj ekipi.

Ujedno je ovo bio prvi gol Cimirota u dresu Standarda.

Samo pet minuta kasnije Junior je donio preokret, a konačnih 1:3 postavio je Cavanda u sudijskoj nadoknadi vremena.

Vrijedi istaći da je kod rezultata 1:2, Yaremchuk promašio penal za domaće.

Standard je tako ostao na trećem mjestu belgijske Juliper lige, dok je Gent na četvrtoj poziciji.


Ko se iole razumije u fudbal, mogao se još 2013. godine, kada je Gojko Cimirot iz trebinjskog Leotara prešao u Sarajevo, uvjeriti da je pred omalenim veznjakom, koji s loptom zna baš sve, blistava karijera.

I tako je i bilo. Za koševski klub Cimirot je odigrao 55 utakmica, došao do reprezentacije BiH i već tada je bilo jasno da će karijeru nastaviti u nekom od stranih klubova.

Prekrasni Lijež

Izabrao je grčki PAOK, u kojem je, također, blistao, zadržao se tri godine, a onda je ove zime u transferu vrijednom tri miliona eura potpisao za Standard iz Liježa. U prvom intervjuu za bosanskohercegovačke medije po dolasku u Belgiju, Cimirot je pričao o ambicijama, reprezentaciji, rodnom Trebinju…

– Prvi utisci zaista su izvanredni. Istina, još traje proces adaptacije na novu sredinu, grad i klub. Mali problem predstavlja jezik. U klubu s igračima pričam na engleskom jeziku, ali uskoro planiram krenuti na kurs francuskog – kazao je Cimirot.

Poseban utisak na Cimirota ostavio je Lijež, za koji kaže da je prekrasan grad.

– Grad je divan, stanovnici kulturni. Lijež je na takvom geografskom mjestu da su ti svi ostali veliki gradovi blizu, tako da ti nikad nije dosadno. Sve ti je nadohvat ruke – rekao je Cimirot.