Za Gojka Cimirota (25) se slobodno može reći da u koji god klub ode, taj tim za vrijeme njegovog igranja jednostavno mora osvojiti najmanje jedan trofej. Nakon njegovog dolaska ubrzo su se zlatom okitili FK Sarajevo, PAOK i Standard Liege.

Cimirot je u julu 2013. godine iz trebinjskog Leotara prešao u FK Sarajevo i tu osvojio titulu prvaka BiH.

Sarajevo je do dolaska Cimirota u klub posljednji trofej osvojilo u sezoni 2006. / 2007. (liga), da bi u sezoni 2013. / 2014. osvojili Kup Bosne i Hercegoine.

U narednoj sezoni (2014. / 2015.) Sarajevo je osvojilo Premijer ligu BiH, a po mnogima Cimirot je bio ključni igrač Bordo tima. Fudbaler koji je u svakom meču pružao maksimum, donosio prevagu na sredini terena, bio je omiljen kod navijača FK Sarajevo.

cimirot_sarajevo_prvak.jpg

Cimirot je Sarajevo napustio u augustu 2015. godine, kada je u tranferu vrijednom oko dva miliona KM (najveći u historoji Premijer lige BiH) otišao u grčki PAOK gdje je osvojio Kup.

Gojko je u sezoni 2016. / 2017. osvojio Kup Grčke, a interesantno da je PAOK na trofej čekao čak 14 godina (posljednji osvojili u sezoni 2002. / 2003. – Kup).

Kvalitetne igre u PAOK-u Cimirotu su obezbijedile novi transfer i to u belgijski Standard u januaru tekuće godine (trasnfer vrijedan oko pet miliona KM) gdje je opet osvojio kup.

Gojko-Cimirot-Reprezentacija-BiH-bosna.jpg

Rođeni Trebinjac je u dresu Standarda debitovao u najveće belgijskom derbiju protiv Anderlechta i pružio veoma dobru pariju (čak je i postigao gol, koji mu je poništen zbog ofsajda).

Samo dva mjeseca nakon dolaska u Standard, Gojko je osvojio još jedan trofej.

Standard je sinoć u finalu Kupa Belgije pobijedio Genk nakon produžetaka sa 1:0 i tako je Cimirot došao do četvrtog trofeja u svojoj karijeri u tri različite zemlje.

Inače, Cimirot je za Leotar odigrao 47 utakmica (tri gola), za Sarajevo 77 utakmica, za PAOK 98 utakmica (dva gola) te za Standard osam utakmica (ukupno 230 klupskih susreta u seniorskom fudbalu).

Za A selekciju BiH je nastupio u sedam mečeva.

(BIH.ba)


GojkoCimirot-150x150

Cimirot ima tri velika trofeja u svojoj karijeri