U Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori o stipendiranju  113  studenata sa područja Trebinja. 100 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju, a 13 studenata stipendiju je dobilo odlukom gradonačelnika Luke Petrovića. Radi se o studentima koji su se našli ispod crte, a čija su oba roditelja nezaposlena. Grad Trebinje obezbijedio je finansijska sredstva u iznosu od 500 – 1.000 KM na godišnjem nivou  i za Vukovce koji prvi put upisuju prvu godinu fakulteta.

stipendije--1024x768.jpg

Prvih deset na rang listi dobijaće u narednih 10 mjeseci  po 250 KM, drugih deset po 200, rangirani  od 21. do 50. mjesta 150 KM, a od 51. do 100. na rang listi 100 KM na mjesečnom nivou.

Na konkurs je ukupno pristiglo 226 zahtijeva.

Gradonačelnik Luka Petrović ističe da je  ove godine izvršena pravičnija podjela stipendija jer su u obzir uzeti  neki novi kriterijumi.

„Mislimo da je došlo do pravičnije raspodjele novca za stipendije na način da smo ove godine uveli i jedan ograničavajući kriterijum, a to jeste ko ima  primanja preko 1.700 KM nije mogao ostvariti pravo na  stipendiju tako da nam se crta spustila mnogo dublje, a vidimo da će dogodine vjerovatno trebati još spuštati crtu pošto je ostalo oko 50 studenata Grada Trebinja koji nisu dobili stipendiju.

U Gradu Trebinju neku od stipendija (gradska, HET, republička, Milan Jelić…)   prima više od 200 studenata.

Studenti izuzetno zadovoljni poručuju da već znaju kako će utrošiti prvu ratu.

Borković Ilija, student Akademije likovnih umjetnosti iz Trebinja, smjer  grafički dizjan od  Grada Trebinja primaće mjesečno po 200 KM što će mu kaže dobro doći za pribor, štampanje materijala, knjige. Poručuje da mu je Grad ovim potezom itekako olakšao školovanje.

Hercegovina press