U Trebinju taksi prevoz uređen po uzoru na veće gradove 

Taksi prevoz u Trebinju odnedavno je uređen po uzoru na veće gradove, a od danas su, prvi put, uvedeni jedinstveni taksi broj i dispečerski centar. Rad centra finansiraće novosnovano Udruženje taksista. Od sada će usluge taksi prevoza biti dostupnije građanima i turistima, a nadležni očekuju da će se uvesti više reda u ovu oblast.

Pozivom na jedinstveni taksi broj 065/661-555 , koji je od danas u funkciji, Trebinjcima i turistima usluga taksi prevoza je dostupna u bilo koje doba, što do sada nije bio slučaj. Kažu da su izmjene bile neophodne, a novi sistem rada podignuće i kvalitet usluga.

Novosnovano Udružunje taksista okuplja 35 članova. Otvaranjem dispečerskog centra, koji je građanima dostupan 24 časa dnevno, ističu da će posao biti bolje organizovan. Nadaju se da će sa novinama biti i više posla.

“Djelovaćemo jedinstveno, radi se o jednom broju aplikacija koje uvezuju sve i korisniku usluge šalje se najbliže vozilo, nema čekanja i za nas je ovo prava stvar”, rekao je Predrag Čukvas, predjednik Udruženja taksista Trebinje.

Izmjene u ovoj oblasti i osnivanje Udruženja incirala je gradska uprava, kako bi Trebinje, po uzoru na velike gradove, dobilo što kvalitetniji taksi prevoz.

“Udurženje je osnovano sa ciljem uvođenja reda u taksi usluge. Očekujemo podizanje kvaliteta usluga, a dispečerski centar i jendistveni broj na usluzi su građanima 24 časa”, naglasila je Jana Ćapin, načelnica Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinje.

Uvodi se novi način naplate i obračun usluge prevoza po taksimetru. Radi lakšeg raspoznavanja i vizeulnog identiteta sva taksi vozila biće obilježena jednoobraznim magnetnim trakama, dok će taksi stajališta ostati na istim lokacijama kao dosad.

IZVOR: RTRS