DCIM100GOPROGOPR2905.

2015. godine u februaru, “prehladiše se” sedmorica od njih šesnaest. Kažu doktori: “Gljivično oboljenje” a mediji prenose: “Zahvatilo ih je teško oboljenje koje uzrokuje da unutrašnjost stabla počinje da truli i kako sada stvari stoje, neće još dugo krasiti grad na Trebišnjici!”

DCIM100GOPROGOPR2898.

DCIM100GOPROGOPR2906.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Platani-Trebinje-info

trebinje-info-1

Medjutim kako i dolikuje kolosima-džinovima-divovima da ih pored njihove veličine odlikuje i ogromna snaga, podigoše se trebinjski “Giganti” poput “Titana” i  ne poklekoše, nego se isprsiše i nastaviše da štite svoj grad.

trebinje-info-2

Pokazali su gorostasi da iako su stogodišnji, da još uvijek nisu spremni za prevremenu penziju, te da će još dugo svojom krošnjom krasiti trebinjski trg.

Legenda kaže:

Sa Austrougarskom, u Trebinje je stigao baron Babić koji je bio komadant grada. Imao je kćerku koja je bila bolešljiva i nažalost umrla je sa 16 godina. U njenu čast Babić je posadio u centru grada 16 platana.

DCIM100GOPROGOPR8350.

“Platani” su atrakcija.
U samom centru grada, ispred istoimenog hotela, nalazi se 16 platana, koji su posadjeni u austrougarsko doba i oni su pravi simbol Trebinja. Ljeti svojim granama stvaraju hladovinu, a ljetna bašta ispod njih je uvijek ispunjena do poslednjeg mjesta.

Nemos Design Platani (1).jpg

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript