TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

Veterinarska ambulanta ANIMAVET Trebinje – u projektu rješavanja problema zbrinjavanja pasa

Trebinje info ANIMANET

“Razvoj humane zajednice” u Trebinju

Projekat “Razvoj humane zajednice” u okviru razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Medjunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), uveliko se sprovodi u Trebinju ovih dana.

Trebinje info ANIMANET

Ovaj projekat je izuzetno važan ne samo za vlasnike pasa nego i za sve gradjane kako bi se spriječile neugodne situacije koje mogu nastati u direktnom kontaktu čovjek i pas.

Zajedničko pronalaženje rješenja / Sagledavanje problema populacije pasa / Stvaranje svjesti kod ljudi i formiranje humane zajednice.

Projekat obuhvata aktivnosti na zbrinjavanju pasa u Trebinju, kao i na sterilizaciji i kastraciji pasa i osposobljavanju tj. stavljanju u funkciju Veterinarske ambulante “ANIMAVET” za tu namjenu.

Trebinje info ANIMANET

Trebinje info ANIMANET

Animavet” je pokrenula niz aktivnosti na iznalaženju rješenja kojim bi na dugoročan način bilo rješeno pitanje zbrinjavanja pasa lutalica.

Trebinje info ANIMANET

U narednom periodu na području grada Trebinja kreće masovna sterilizacija i kastracija pasa lutalica, kao i registracija istih, o čemu će gradjani biti blagovremeno obaviješteni putem medija.

Cilj projekta je udomljavanje pasa sa ciljem smanjivanja brojnosti populacije pasa na ulicama, a obzirom na činjenicu da je kapacitet trebinjskog azila za pse već odavno prešao granice, krajnje je vrijeme da se nešto uradi povodom ovog važnog problema.

Kliknite na ili dodirnite fotografiju ispod za više info o ambulanti

Trebinje info ANIMANET

BRIGOM ZA ŽIVOTINJE, BRINEMO I ZA NAS!

Kako nas je ovom prilikom upoznala Elzemina Bojičić, projektni koordinator UNDP-a, zahvaljujući njihovom zajedničkom radu sačinjena su dva plana, od kojih se jedan odnosi na sterilizaciju i kastraciju pasa lutalica, dok su drugim planom predvidjene edukativne aktivnosti na upoznavanju društvene zajednice o važnosti pravilnog postupanja kako sa napuštenim, tako i sa psima koji imaju vlasnika.

Trebinje info ANIMANET

Svečana ceremonija će se održali u subotu u 15 časova u dvorištu Veterinarske ambulante ANIMAVET. Na ovoj svečanosti dodijeliće se priznanja svima koji su učešćem na radionicama organizovanim od strane IFAW i UNDP BiH doprinijeli izgradnji pomenutih planova, ali i onima koji su svojim angažovanjem i naporima smanjili brojnost populacije pasa na našim ulicama.

Trebinje info ANIMANET 1

Predavanje će voditi vodeći veterinar Medjunarodnog fonda za dobrobit životinja IFAW , Kate Loeffer, a za sve učesnike biće osiguran ručak kao i osvježenje tokom pauza.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: