TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

TREBINJSKI SAJAM ZA ZAPOŠLJAVANJE

TREBINJSKI SAJAM ZA ZAPOŠLJAVANJE  1

TREBINJSKI SAJAM ZA ZAPOŠLJAVANJE 21.04.2017.

POZIVAJU SE SVI NEZAPOSLENI

Trebinje domaćin sajma zapošljavanja

TREBINjE │ Trebinje će 21. aprila biti domaćin sajma zapošljavanja, koji organizuje regionalna Filijala Trebinje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.
Trebinjski će biti prvi od tri sajma, koja su akcionim planom zapošljavanja Vlade RS predvidjena ove godine u Republici Srpskoj, a na učešće pozvani su nezaposleni sa evidencije filijale, te poslodavci iz Hercegovine i Crne Gore, koji će im u direktnom susretu ponuditi slobodna radna mjesta.

Business handshake

Direktor regionalne filijale Zavoda za zapošljavanje Dragan Popović kaže da pozitivna iskustva sa prethodnog trebinjskog sajma, održanog još 2011. godine, daju nadu da će se i na ovogodišnjem mnogima bez posla „posrećiti“ da nadju svog poslodavca.

TREBINJSKI SAJAM ZA ZAPOŠLJAVANJE

„Otvoren je poziv za sva nezaposlena lica sa nivoa filijale, pozvali smo i poslodavce sa područja naše regije, ali i posladavce iz Crne Gore, prvenstveno mislim na hotelijere, zatim predstavnike biroa iz Herceg Novog, Nikšića, Bara iz Podgorice, te druge goste. Želimo da okupimo na jednom mjestu sve nezaposlene i poslodavce koji će im ponuditi slobodna radna mjesta i da stvorimo jednu zaista pozitivnu klimu za zapošljavanje“, ističe Popović.

Mjesto održavanja sajma, dodaje on, zavisiće od vremenskih uslova, a namjera je da bude na otvorenom ako organizaciju posluži vrijeme.

U Trebinju 2.990 osoba aktivno traži posao

TREBINJSKI SAJAM ZA ZAPOŠLJAVANJE 1 (2)
Ukupna ponuda aktivne radne snage na evidenciji regionalne filijale – koja obuhvata sedam hercegovačkih opština, te Foču i Kalinovik – broji 12.719 nezaposlenih lica, što je za 3,7 % manje nego u prošloj godini, kaže Popović.

TREBINJSKI SAJAM ZA ZAPOŠLJAVANJE 1 (1)
Na evidenciji Biroa Trebinje je 2.990 osoba koje aktivno traže posao – a taj broj, dodaje on, približan je prošlogodišnjem.

„Što se tiče Biroa Trebinja, najviše nezaposlenih lica je za srednjom stručnom spremom i to 1.062, kvalifikovanih radnika je 951, a sa visokom stručnom spremom 507 osoba. Prema starosnoj strukturi, u Trebinju je najviše nezaposlenih izmedju 30 i 35 godina – i njih je 400, izmedju 35 i 40 je 358, između 40 i 45 godina ima 365, a izmedju 45 i 50 godina 362 nezaposlena, dok je 771 lice starije od 50 godina“, kaže Popović.

Popović podsjeća da je Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisao i javni poziv za šest projekata zapošljavanja i samozapošljavanja, a na bespovratna sredstva ukupne vrijednosti 10,7 miliona KM nezaposleni sa evidencije zavoda i poslodavci moći će da apliciraju do 19. aprila.

(Izvor: RADIO TREBINJE)


IZDVAJAMO:

Agencija za posredovanje pri zapošljavanju HR Partners za svoje klijente na crnogorskom primorju raspisuje oglase za slobodna radna mjesta:

Konobari/ce

Barmeni/ke

Kuvari/ce

Pomoćni radnici/ce

Recepcioneri/ke

Hostese

Radnici na plaži/bazenu

Sobari/ce

Radnici/ce na održavanju higijene

Smještaj i hrana obezbjedjeni.

Prijave slati na e-mail: cv@hrpartners.me

Info tel. +382 69 119-109 i +382 69 115-115

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: