TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

Pčelarstvo Bogdanović

TREBINJE INFO FOTO MED

UKUS HERCEGOVINE


PČELARSKA  FARMA  BOGDANOVIĆ  MED

Proizvodnja vrhunskog meda i ostalih pčelinjih proizvoda je tradicija stara sedam decenija u porodici Bogdanović iz Trebinja. Tradicionalan pristup i način rada se prenosi sa generacije na generaciju, a jedini cilj jeste proizvodnja potpuno prirodnog meda vrhunskog kvaliteta. Naš med sakupljamo u okolini Trebinja i u selu Slivlja,koje se nalazi oko 25 kilometara iza Gacka na putu prema Nevesinju.To je  područje netaknute prirode bogate mnogim vrstama samoniklog ljekovitog bilja,3 km daleko od  najbližeg magistralnog puta i na nadmorskoj visini od oko 1100 m.

 Jedinstveni miris, ukus i boju Hercegovačkog meda ne pripisujemo samo nektaru ljekovitog bilja, nego i činjenici da je ovaj dio Hercegovine jedno od rijetkih ekoloških područja na cijelom Balkanu.

TREBINJE INFO FOTO MED

Med od kadulje  tipičan je za regiju Hercegovine, koja ima mediteransku klimu i bogata je ljekovitim biljem. Kadulja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, a čak i njeno botaničko ime (Salvia officinalis) dolazi od riječi salvare – spasiti, izliječiti. Med od kadulje je jako aromatičan i vrlo je tražen u BiH zbog svojih pozitivnih efekata na respiratorni i probavni sistem, i generalno na imunitet.

TREBINJE INFO FOTO MED

Hercegovački Livadski med 

Livadski med potiče od raznih cvjetova livadskog i grmovitog bilja, ima raznovrstan i bogat sastav, te je dobijeni med izuzetnog kvaliteta, pun enzima, minerala, vitamina i ostalih vrijednih sastojaka. Specifična struktura biljnih vrsta, posebno onih planinskih, čine med prepoznatljivim. Livadski med se preporučuje za jačanje imunog sistema i poboljšanje fizičke i intelektualne radne sposobnosti, odličan je izbor za ljude sklone polenovim alergijama. Takođe, blagotvorno utiče na rad srca i krvnih sudova, kao i na imunitet. On snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utiče na djecu u razvoju, starije osobe, kao i sve one kojima je potreban odmor i dodatna energija.

Livadski med je najkompleksniji i sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka jer svaka biljka ima specifičan hemijski sastav. Zbog vitamina koje livadski med sadrži, poželjno je isti uzimati u vrijeme sezonskih prehlada.

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED 09

TREBINJE INFO FOTO MED

U PONUDI IMAMO:

  • LIVADSKI MED po cijeni od 18 KM za kilogram i
  • MED OD KADULJE po cijeni od 18 KM za kilogram.
  • MED OD VRIJESKA po cijeni od 18 KM za kilogram.
  • PROPOLIS KAPI  20 ml po cijeni 5 KM.
  • MED + ,  kombinacija meda, polena i propolisa po cijeni od 27 KM za kilogram.
  • MED MIX, kombinacija meda i orašastog voća ( orah, badem, lješnjak, indijski orah i sl.) po vašem izboru i po cijeni od 23 KM za kilogram.

Med možete naručiti u pakovanjima od 1kg, 500gr  i 200gr.

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED 04

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

TREBINJE INFO FOTO MED

PRODAJA  MEDA:


PČELARSKA  FARMA  BOGDANOVIĆ  MED

BESPLATNA  DOSTAVA  NA  PODRUČJU  TREBINJA

ZA BiH, SRBIJU, CRNU GORU, HRVATSKU I SLOVENIJU DOSTAVLJAMO BRZOM POŠTOM.

NARUDŽBE  NA  TEL. 065 863 046


Med i cimet

Med i cimet čak i ukoliko se potpuno odvojeno upotrebljavaju imaju svojih ljekovitih moći, a mješavina meda i cimeta nosi obilježje eliksira zdravlja i besmrtnosti. Ona je od davnina bila duhovna hrana mudraca i svetaca, blaženstvo duha i nebeski dar.

Nekada se vjerovalo da med i cimet upotrebljeni kao mješavina mogu vratiti vid slijepima ili čak oživjeti mrtve. Ako ne to, ona zasigurno čuva zdravlje, daje krepkost, mladost i plodnost. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijim darom prirode i ovaj eliksir vijekovima koriste za liječenje takoreći svih bolesti i psihičkih stanja. Postoji vjerovanje da čovjek koji bar nekoliko puta mjesečno uzima med, ne može se ni razboleti.

Naučna istraživanja, koja su obavljana širom svijeta između ostalog u Japanu, Sjedinjenim Americkim Državama, Australiji, pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične ljekovite moći kao što su regeneracija organizma, podizanje otpornosti organizma i slično. Svakako je utvrdjeno da med i cimet primjenjen kao lijek ima blagotvoran uticaj na čitav organizam čineci ga vitalnijim i snažnijim, a najnovije statistike potvrdjuju da bitno produžava i ljudski vijek.

Šta je cimet? Cimet se dobija od kore stabla cimetovca (Cinammomum zeylanicum), koje raste u Aziji, i najviše se upotrebljava kao začin. Kineska farmakopeja ne bi mogla ni da se zamisli bez ove ljekovite biljke. Kora cimetovca upotrebljava se za liječenje prehlade, kašlja, grčeva u želucu, problema sa varenjem i psihičkih problema, a eterična ulja od lista ove biljke koriste se za liečenje slabe cirkulacije i reumatizma, celulita, stomačnih problema i infekcija.

U nastavku se nalaze najblagotvorniji recepti za liječenje sa medom i cimetom, koje je objavio ugledni kanadski naučni časopis Weekly World News.

Za jačanje imuniteta

Med i cimet upotrebljeni kao mješavina, uz redovnu upotrebu ojačaće imunitet i uspješno štititi organizam od virusa i bakterija.

Za dugovječnost

Hunzi su pleme koje je dobro poznavalo ljekovitost cimeta i meda. Oni svakodnevno uživaju u čaju od cimeta i meda, doživljavaju duboku starost i pri tom dugo ostaju krepki i vitalni a upravo ova kombinacija – kažu naučnici usporava proces starenja, produžava životni vijek a kožu čini svježom, nježnom i mekšom.

Recept za to glasi ovako: jednu kašiku cimeta i četiri kašike meda prokuvati u jednoj šolji vode. Podijeliti na četiri dijela i piti tokom dana (četiri puta dnevno).

 

%d blogeri kao ovaj: