TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

PČELARSKI CENTAR MAKSIMOVIĆ

Pčelarski centar Maksimović

srp. eng. med katalog veliki_Page_01

Pčelarski centar „Maksimović“ dolazi sa Jugoistočnog dijela Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Trebinju. U sklopu centra nalazi se pčelinjak od 500 košnica koji predstavlja tradiciju staru više od 150 godina. U devetnaestom vijeku područje Trebinja postaje dio pod kontrolom Austrijskog carstva, a Austrijanci otkrivaju bogatstvo i kvalitet hercegovačkog meda i 1884. godine osnivaju pčelarsku zadrugu za otkup meda u Trebinju. Od te godine redovno se med transportovao u Beč i prodavao širom  Austro-Ugarskog carstva. Podaci iz arhive pišu da se 1900. godine samo za potrebe Beča izvezlo 30 000 kg meda sa Trebinjskog područja. Klima područja Trebinja nosi obilježja uticaja jadranskog mora i karakteriše se kao nešto izmijenjena mediteranska ili submediteransko klima. Zime su ovdje blage, gotovo bez snijega, ljeta žarka, suha i vedra. Srednja godišnja temperatura zraka je oko 14ºC, srednja vegetacijska 18,8ºC, a najtoplijeg mjeseca 22,9ºC.

Medonosna flora na području Trebinja je raznovrsna a karakteriše je postojanje više od 300 medonosnih biljki od kojih su neke endemske i posjeduju izrazito ljekovita svojstva. Za vrijem Rimske imperije mnoge biljke su se koristile za spravljanje ljekovitih napitaka, krema, melema. Najznačajnije medonosne biljke su: Žalfija -Kadulja (Salvia officinalis), Vrijesak (Satureja montana), Zanovijet (Petteria ramentacea), Drača (Paliurus spina-christi), Majčina dušica (Thymus serpyllum), Metvica (Metha), Vresina (Calluna vulgaris) itd. Veliki broj analiza koje su rađene kako u domaćim tako u inostranim laboratorijama pokazuju da se radi o medu visokog kvaliteta. Veliki broj nagrada i priznanja pokazuju da se radi o medu vrhunskog kvaliteta. Područje Trebinja i cijele Hercegovine predstavlja jednu ekološki čistu oazu označenu od svjetskih eksperata, amed proizveden u takvom području je sigurno lijek.

Savremeni pristup u proizvodnji, pakovanju, laboratorijskim analizama uz poštovanje najvećih standarada su garant da se naš med može smatrati ECO proizvodom.

veliki katalog MAKSIMOVIC srp_Page_02
HERCEGOVAČKI MED – cvjetni, poliforni, vrcani med od ljekovitih hercegovačkih biljki: vrijesak, zanovet, drača, majčina dušica, vresina itd.
veliki katalog MAKSIMOVIC srp_Page_03
MED OD ŽALFIJE – monoflorni, vrcani med od ljekovitog hercegovačkog bilja.

veliki katalog MAKSIMOVIC srp_Page_04

srp. eng. med katalog veliki_Page_07
MED OD VRIJESKA – monoflorni, vrcani med od ljekovitog hercegovačkog bilja.
srp. eng. med katalog veliki_Page_08
MED I SUVE SMOKVE – sastav: cvjetni, poliforni, vrcani med od ljekovitih hercegovačkih biljki 80% i suve hercegovačke smokve 20%. MED I ORASI – sastav: cvjetni, poliforni, vrcani med od ljekovitih hercegovačkih biljki 80% i orasi 20%.
srp. eng. med katalog veliki_Page_09
POLEN od ljekovitog hercegovačkog bilja je bogat: proteinima, vitaminima, aminokiselinama, mastima, enzimima i hormonima.
srp. eng. med katalog veliki_Page_10
IMUNO KOKTEL, sastav: cvjetni, poliforni, vrcani med od ljekovitih hercegovačkih bilja 78%, polen od ljekovitog hercegovačkog bilja 20%, propolis (mljeveni) 1%, matična mliječ 1%.

srp. eng. med katalog veliki_Page_11

srp. eng. med katalog veliki_Page_12
PROPOLIS KAPI 20ml, sastav: ekstrakt propolisa u 96% etanol rastvoru. Sadržaj ekstraktovanih supstanci propolisa je minimum 10%. PROPOLIS SPREJ 20ml, sastav: ekstrakt propolisa u 96% etanol rastvoru. Sadržaj ekstraktovanih supstanci propolisa je minimum 10%. PROPOLIS KAPI U MASLINOVOM ULJU 20ml, sastav: ekstrakt propolisa u hladno cijeđenom maslinovom ulju. Sadržaj ekstraktovanih supstanci propolisa je minimum 10%.

srp. eng. med katalog veliki_Page_13

srp. eng. med katalog veliki_Page_14

srp. eng. med katalog veliki_Page_16

NATURE LINE VIZIT KARTA-01

ISPOD SE NALAZI KONTAKT FORMA UKOLIKO IMATE PITANJA ILI UKOLIKO ŽELITE DA NARČITE PROIZVOD


logoi MAKSIMOVIC i NL cover 880x312px-02

www.naturelinetb.com

logo MAKSIMOVIC i NL-01

%d blogeri kao ovaj: