TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

JU DOM PENZIONERA U TREBINJU

JU DOM PENZIONERA osnovan je u februaru 2005. godine (odlukom Vlade RS) i za 15 godina postojanja i rada postao je prepoznatljiva ustanova za smještaj i brigu starih lica, ne samo u Srpskoj nego i šire, posebno Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Zgrada doma napravljena je 1976. godine, a dograđena je 1990. godine. S obzirom na to da je u periodu ‘92-‘95. služila kao kolektivni smještaj za izbjegla i raseljena lica, rekosnstruisana je i adaptirana u potpunosti, kako unutrašnje prostorije tako i fasada.

Da se radi o reprezentativnom objektu i odličnim prostornim uslovima svjedoči veliko interesovanje za smještaj u našu ustanovu i stalna popunjenost raspoloživih kapaciteta od 150 ležajeva.

Najveća prednost pored dobrih smještajnih uslova, blage trebinjske klime, je stručan rad i kvalitetna briga zaposlenih u JU “Dom penzionera” prema svim štićenicima doma.

Nastojimo da zahtjeve naših štićenika uvažavamo, posebnosti poštujemo, da odgovorimo na potrebe i želje starih ljudi.

Osim stanovanja,Dom korisnicima obezbjeđuje njegu i zdravstvenu zaštitu, održavanje higijene prostora, lične higijene, kulturno-zabavne, rekreativne i druge aktivnosti, usluge socijalnog rada i druge aktivnosti.

Dom raspolaže sa salom za kulturno-zabavne manifestacije i prelijepim dvorištem na obali Trebišnjice.

Predanim radom i stalnom nadogradnjom, usavršavanjem, nastojimo da rušimo stereotipe o starim osobama, da ih sklonimo sa margina društvenog interesovanja, da ih uključimo u zajednicu, u kojoj mogu još mnogo da doprinesu.

Potpuna zdravstvena njega i pažnja, nutricionisti, medicinari, psiholozi i sociolozi nastoje da našim štićenicima u zavisnosti od njihovih potreba i sposobnosti, boravak u domu učine što prijatnijim i boljim. Socijalizacija, druženje i prijateljstva koja ovdje ostvare za većinu, stare dane čine zlatnim dobom života.

U Domu penzionera nastoje da dobrom i sadržajnom organizacijom rada budu drugi dom svojim štićenicima. Nepokretnim i slabo pokretnim stanarima medicinska njega je na raspolaganju 24 časa, dok se za one dobrog zdravlja organizuju druženja, različite okupacione radionice i izleti. Pletenje, heklanje, vez, kao i izrada različitih rukotvorina samo je dio aktivnosti. Pletiva i ukrase najčešće poklanjaju, a odabrani predmeti krase zajedničke prostorije Doma.

Iskustvo i rad, ocjene naših korisnika, njihovih porodica i srodnika daju nam za pravo da kažemo da smo KUĆA VELIKOG SRCA.


This image has an empty alt attribute; its file name is d094d09ed09c-d09f-2017-3-2.png

Pažnja, razumjevanje, sigurnost i njega.

www.dompenzioneratb.com


JU DOM PENZIONERA U TREBINJU
TREBINJE
Gradina bb
Tel. 059 280 616 / 059 280 586
Faks. 059 280 616
E-mail: dompenz.tb@teol.net

Ispod se nalazi  jednostavna kontakt forma ukoliko imate pitanja


%d blogeri kao ovaj: