TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

Flixbus konačno stigao u Bosnu i Hercegovinu!

Karte do evropskih destinacija za 2KM: Flixbus konačno stigao u Bosnu i Hercegovinu!

FLIXBUS BiH (1)

Najbrže rastući mobilni startap FlixBus stigao je u Bosnu i Hercegovinu!

Tako je Sarajevo postalo prvo mjesto te važna polazišna tačka FlixBusa u BiH. Zahvaljujući regionalnim partnerima kreće i prva zelena linija Sarajevo <> Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite kao i mogućnost povezivanja s 1000 destinacija širom 22 evropske zemlje po atraktivnim cijenama.

FLIXBUS BiH (1)

˝Od samih početaka ulaska FlixBusa u CEE regiju 2016. godine, cilj nam je bio povezati sve države regije, što znači ponuditi zelenu i pametnu mobilnost i putnicima Bosne i Hercegovine. Samo godinu dana kasnije, to smo i uspjeli. Uključenjem BiH u zelenu mrežu linija, otvorili smo pristup prema ovoj državi iz 22 evropske zemlje, ali i omogućili lokalnom stanovništvu da putuje gdje želi i to po vrlo atraktivnim cijenama˝. – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE.

FLIXBUS BiH (2)
Početak zelene i pametne mobilnosti u Bosni i Hercegovini

Prva zelena medjunarodna FlixBus linija kreće 15.6. s polaskom u 10:00h iz Sarajeva te povezuje direktno 7 destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija širom 22 evropske zemlje. Na ovaj način je Sarajevo postalo prva polazna važna tačka FlixBusa u Bosni i Hercegovini. Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa. Sve informacije mogu se saznati i putem korisničke službe na

+385 (01) 8000 380 .

FlixBus putnici profitirat će od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora izmedju sjedišta, utičnicu, besplatan internet, besplatan prtljag te mogućnost otkazivanja ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate. Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Izmedju ostalog aplikacija šalje korisniku obaviještenje o kašnjenju ili mogućim zastojima.

„S našom besplatnom mobilnom aplikacijom koja podržava iOS i Android sisteme, putnici mogu jednostavno kupiti svoje karte, provjeriti dostupne linije, saznati korisne informacije o svom putu ili se poslužiti navigacijom kako bi locirali mjesto polaska.˝ – dodao je Darko. Primjenom digitalizacije u tradicionalnoj industriji prevoza putnika, FlixBus je uzdrmao tržište. Prvi je krenuo s pružanjem usluga mobilne aplikacije uz dodanu vrijednost putniku, a nedavno je integrisan i u Google mapu kao jedinstveni prevoznik u cijeloj regiji. Koriste li putnici Google mape te tako istražuju mogućnosti putovanja, kao jedna od opcija uz avione i javni prijevoz, ponudiće im se i FlixBus moguća putovanja.

Poslovni model od kojeg će profitirati domaća industrija

FlixBus je započeo kao start-up, 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, u manje od 3 godine proširio se na gotovo cijelu Evropu; 2016. godine otvorena je podružnica u Zagrebu koja je time postala regionalni centar za CEE regiju, a u 2017. godini ulazi na daljnja tržišta regije, odnosno na Bosnu i Hercegovinu. Uspjeh FlixBus poslovnog modela potvrdjuje da inovacija i preduzetnički duh u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog preduzetnika čini ovu evropsku zelenu mrežu autobusnih linija snažnom te donosi jedan sasvim novi oblik poslovanja u autobusnom prevozu putnika.

˝FlixBus je svojim poslovnim modelom uspio privući milijone putnika širom Evrope, brojimo ih više od 60 milijona. Stvorio je hiljade novih poslova u industriji te ojačao poslovanje regionalnih autobusnih prevoznika. Ovaj uspješan model prihvataju mnogobrojni regionalni autobusni partneri kao model vlastitog razvoja i napretka.˝ – izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

FlixBus želi Evropu učiniti zelenom: nastavlja s planovima za dalje širenje Bosnom i Hercegovinom

Kada je u pitanju autobuska industrija širom Evrope, naročito na medjunarodnim linijama, FlixBus predstavlja evropski br. 1. Čvrsti temelji stvoreni širom Evrope, razlog su za dalje širenje na jugoistok Evrope. ˝Ulazak na tržište Hrvatske, Slovenije, a sada i Bosne i Hercegovine, samo je početak širenja mreže regijom. Od otvaranja podružnice u Zagrebu te s pokretanjem novih linija od juna 2016. godine, nezaustavljivo se širimo CEE regijom. U manje od godine dana, proširili smo zelenu mrežu i na Bosnu i Hercegovinu, a ova prva linija samo je jedna u nizu što slijede tijekom 2017. godine.˝ – dodao je Dean.

Unutar CEE regije, ističe se uspješno širenje zelene mreže u Hrvatskoj u kojoj je u manje od godinu dana (od juna 2016. godine)  preveženo više od 300.000 putnika, povezano gotovo 80 destinacija iz svih dijelova HR prema 7 susjednih država, dok tokom juna slijede nove mnogobrojne medjunarodne linije, koje će kretati iz svih dijelova Hrvatske te omogućiti još bolju povezanost s evropskom mrežom linija.

Trenutno s 1000 zelenih autobusa koji su u vlasništvu regionalnih partnera, upravljaju timovi iz Münchena, Berlina, Pariza, Zagreba, Milana i Kopenhagena. S više od 150.000 dnevnih veza u više od 1000 destinacija, zeleni autobusi godišnje prevezu više od 30 milijona putnika, a do kraja 2017. očekuje se više od 100 milijona putnika.

Karte je moguće kupiti već po cijeni od 2 KM!

Pogledajte cijene prema destinacijama na sajtu:

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: