TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

BARBERSHOP Trebinje

Berbernica je dekorisana u retro stilu, sa ciljem povratka korjenima, periodu kada su “vladali” trikovi zanata, korišćenje vrućih peškira, masaža glave. 

Postoje samo tri usluge – šišanje, brijanje i trimovanje brade.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript


Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Razgovaraćemo o muškim temama, pravićemo prave muške frizure… Koncept ovakvih salona postoji u svijetu već duže vrijeme, i veoma su popularni. Pravi je trenutak da i Trebinje dobije jedan ovakav salon.

berber-shop-vladan-ninkovic487-logo-01.jpg


Istorija koncepta berbernice

Muškarci se šišaju od pamtivijeka, još u iskopinama starog Egipta, 3.500 godina prije nove ere, pronađeni su ostaci brijača! U staroj Grčkoj, muškarci su se okupljali na agori da razmjene tračeve i srede kosu, bradu, brkove i nokte. Stari Rimljani smatrali su posjetu brici važnu kao i posjetu javnom kupatilu, a prvo brijanje mladića smatralo se ritualom prelaska u zrelost.

U srednjem vijeku, plata berberina bila je veća od plate ljekara!

Jedna od teorija koje objašnjavaju zašto je berbernica muškarcima bila tako važna navodi i da su tamo vrijeme provodili oni muškarci koji nisu imali dovoljno para za kafanu! Kod berberina su mogli i da se srede, i da se ispričaju, i da popiju nešto žestoko, po cijeni jednog šišanja, umjesto da cijelu platu ostave u lokalnoj krčmi i onda se pokunjeni vraćaju kući.

Krajem 19. vijeka, u Čikagu je otvorena prva škola za “brice”, prva obrazovna ustanova tog tipa u svijetu.

U novembru 2014, jedan berberin iz Liverpula završio je u novinama zbog svoje politike da u salonu zabrani ulaz ženama. Dok su feministkinje pozivale na bojkot njegovog salona, on je bio zbunjen. Rekao je da je tako bilo u berbernici u koju ga je đed vodio kao dječaka, i da mu je najveća podrška u otvaranju salona u koji nježniji pol ne smije da kroči bila – supruga.


Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

DSC_3234.JPG

BERBER SHOP VLADAN NINKOVIĆ vizit karta-01

%d blogeri kao ovaj: