TREBINJE INFO

Trebinje apartmani, hoteli, taxi, rent a car, restorani, vijesti i informacije

Auto servis “AUTOUNION”

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje

VASO autounion MAGIC PRO 800x600px-01

VASO autounion MAGIC PRO-04-04

Autounion

Autounion d.o.o osnovan je 1989. godine i zapošljava 15 visokostručnih radnika koji svojim iskustvom daju doprinos kvalitetu naših usluga. Od 2019. smo članica mreže najvećeg evropskog servisnog lanca BestDrive.

U sklopu Autounion – BestDrive centra posluje auto servis, vulkanizerska radnja i prodavnica autodijelova, kao i caffe bar u kome se možete osvježiti i sačekati završetak posla koji ste nam povjerili.

Preporučujemo se, pored fizičkih lica, i malim i velikim preduzećima za održavanje voznog parka.

Odlučili smo se da Vam se u skladu sa svjetskim trendovima rasta i razvoja Internet tehnologija i ovim putem približimo u poslovnoj komunikaciji, te predstavimo na jednostavan i pregledan način naše usluge.

Nadamo se da ćete u ovom virtualnom obilasku našeg preduzeća  pronaći potrebne informacije, te dobiti potpuniju sliku o širokom spektru naših usluga

 

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje


1. Auto servis

U sklopu AUTOUNION – BESTDRIVE, nalazi se dijagnostički i servisni centar u kojima se mogu dobiti sve usluge vezane za popravku i održavanje motornih vozila, kao i dobiti korisni savjeti. Takođe u našem servisu vršimo usluge servisa akumulatora i klima uređaja kao i sve popularniji Chip Tuning koji radimo u saradnji sa renomiranim partnerom MAGIC MOTOSPORT. Mnogobrojni zadovoljni klijenti, za više od 20 godina postojanja,  najbolja su preporuka da nam povjerite održavanje vašeg vozila.

U Autoservisu obavljaju se gotovo sva ispitivanja vezana uz pronalaženje kvarova i njihov popravak. Posjedujemo KOMPJUTERSKU DIJAGNOSTIKU za sve vrste vozila. Kod nas se, naravno, mogu obaviti i radovi od kojih izdvajamo samo neke:

 • Pregled vozila (Spremate se za odmor, poslovni put ili tehnički pregled? Je li vaš automobil spreman? Posjetite naš servis i uradite potrebne provjere)
 • Mali servis (zamjena motornog ulja, kompjuterska dijagnostika, kontrola svjećica, kablova i grijača, provjera ispravnosti akumulatora, kontrola alternatora, kontrola signalizacije, zamjena filtera ulja, zamjena filtera goriva, zamjena filtera vazduha, zamjena filtera kabine, kontrola stanja i ispravnosti vozila)
 • Veliki servis (kompjuterska dijagnostika, kontrola zupčastog i mikro remena, kontrola akumulatora, kontrola alternatora, kontrola svjećica/kablova/grijača, kontrola kočionog ulja, kontrola mjenjačkog ulja, kontrola servo ulja, kontrola antifriza, kontrola kočnica, kontrola kompresije motora, kontrola signalizacije, kontrola kvačila, kontrola vozila i ispravnosti vozila, kontrola trapova, kontrola vozila i ispravnosti vozila, kontrola trapova)
 • Elektrika i elektronika (ubrizgavanje, senzori, indikatori, pumpe goriva, elektropokretači, alternatori, žarulje, svjećice, grijači, kablovi, prekidači, releji itd.)
 • Generalno uređenje mjenjača, kočionog sistema, izduvnog sistema itd.
 • Servisiranje trapa i amortizera (kugle i krajnice, spone, manžetne, amortizeri, opruge itd.)
 • CHIP Tuning u saradnji sa pertnerom MAGIC Motosport (softverska rješenja: DPF, EGR, Flaps, DTC, ADblue, Pop & Bangs, DSG, S Tronic Tuning)
 • Servisiranje autoklima (dijagnostika, popravka, dopunjavanje, ugradnja kompresora itd.)
 • Servisiranje svih tipova akumulatora (ispitivanje, popravka, sertifikacija, zamjena u garantnom roku itd.)
 • Pored nabrojanih aktivnosti na vrhunskim uređajima vršimo reglažu/optiku trapa i elektronsko balansiranje guma, o čemu detaljno možete pročitati na stranici Autogume
ŠTA RADIMO?

NAŠE USLUGE

mehanika-servis1

AUTO MEHANIKA

Generalna popravka benzinski i dizel motori, kočioni sistemi, servisiranje mjenjača, ovjes i trap, izduvni sistemi, auto klime…

akumulator-servis

AUTO ELEKTRIKA

Ubrizgavanje, senzori, indikatori, pumpe goriva, elektropokretači, alternatori, žarulje, svjećice, grijači, kablovi, prekidači, releji…

chip-tuning

CHIP TUNING

Softverska rješenja: DPF, EGR, Flaps, DTC, ADblue, Pop & Bangs, DSG, S Tronic Tuning partner MAGIC Motosport


2. Auto dijelovi


Preduzeće Autounion – BestDrive, s tradicijom od preko 20 godina, je među najvećim regionalnim distributerima na tržištu rezervnih dijelova, guma, akumulatora, ulja i maziva, auto kozmetike i druge auto i moto opreme.  Uz kompletan izbor proizvoda za automobile, u ponudi imamo i program za za motocikle, dostavna vozila, te program koji uključuje dijelove za kamione i autobuse. U našem prodajnom objektu možete naći proizvode preko 70 najpoznatijih svjetskih proizvođača.

1. PRODAJA AUTODIJELOVA

Od samog početka, preduzeće Autounion je pažljivo birao svoje dobavljače autodijelova. Sve su to proizvodači koji su zbog visoke kvalitete svojih proizvoda stekli povjerenje poznatih proizvodača automobila.

Na kraju ako se tome pridoda da su svi artikli u kvaliteti originala, s povoljnom cijenom, s pravom se može reći da je ova ponuda autodijelova jedinstvena. Od proizvođača autodijelova navodimo samo neke važnije čije dijelove možete pronaći kod nas: ATE, Lemforder, Filtron, Bosh, MAN, Delphi, Mahle, Sachs, Metelli i mnogi drugi.

Ukoliko na lageru ne posjedujemo servisni dio koji Vam je potreban, obratite nam se sa punim povjerenjem i mi ćemo ga nabaviti i isporučiti u roku od 48h.

Preduzeće Autounion – BestDrive pruža Vam jedinstvenu i sveobuhvatnu ponudu autodijelova. Široka ponuda artikala u našoj prodavnici sadrži gotovo sve proizvode koji se na tržištu autodijelova traže, a od kojih navodimo neke grupe:

 • Motor (autoelektrika, pumpe, filteri, izduvni sistemi, remenski prenos, ulja i maziva itd.)
 • Upravljanje i vješanje (amortizeri, ležajevi amortizera, kugle, krajnice, manžete itd.)
 • Kočioni sistem (diskovi, disk pločice, pakne, kočioni cilindri, ABS senzori itd.)
 • Elektronika i elektrika (akumulatori, elektropokretači, alternatori, prekidači, releji itd.)
 • Izduvni sistem (izduvne cijevi, lonci, katalizatori, pribor za montažu itd.)
 • Mjenjač i prenos (ležajevi točkova, homokinetički zglobovi, poluosovine i spojnice itd.)
 • Klimatizacija (kompresori, hladnjaci klime, isparivači, itd.)
 • Karoserija (blatobrani, branici, vezni limovi, pragovi, maske, poklopci, lajsne, stakla itd.)

Osim što su odličan izbor, svi ovi rezervni autodijelovi od kojih većinu imamo na lageru su dostupni po povoljnim cijenama, što će popravak automobila učiniti jeftinijim, a vas zadovoljnijim. Ukoliko neki dio nemamo nabavićemo ga za 24-48 sati. Kod nas možete pronaći i raznovrsnu dodatnu opremu za automobile, auto kozmetiku, alate, maziva, motorna ulja, auto svjetla, tepihe za auto, korita za gepek i razne druge dodatke za održavanje, kao i za povećanje sigurnosti. U nastavku pogledajte neke od brendova sa kojima radimo.

 

 • elektronika i elektrika, prenosni i kočioni sistem,
 • izduvni sistem,
 • sistem upravljanja,
 • kompresore za klima uređaje,
 • akumulatore (Duracell, Varta, Energizer, Topa, Dynamic, Vesna),
 • ulja i specijalne tekućine (Shell, Castrol, BP, Valvoline, Ford, Opel, Mercedes, BMW, Mobil, Optima, Selenia),
 • auto kozmetiku (Sonax – kompletan program)
 • auto zaštita, alati i dodatna oprema, te još mnogo toga.Ukoliko na lageru ne posjedujemo dio koji vam je potreban, možemo ga nabaviti u roku od 48h.

3. Auto gume

1. PRODAJA GUMA I FELNI

U skladu sa potrebama tržišta,  nudimo kompletan asortiman felni za Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Škodu, Peugeot, Renault i Citroen. Po potrebi kod nas možete poručiti felne i za ostale marke i tipove vozila u svim dimenzijama. Pogledajte ovdje.

Vršimo isporuku u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ukoliko želite nabaviti gumu ili felnu obratite nam se ili pošaljite upit u vezi roka isporuke i cijene za istu. Sve gume i felne koje eventualno nemamo na lageru možemo nabaviti i isporučiti u roku od 48h.

U našem autocentru  možete kupiti ljetne i zimske gume najpoznatijih svjetskih proizvođača u svim veličinama i modelima za motore,  automobile, SUV/4×4 vozila, dostavna vozila, kombi vozila, kamione, autobuse i gume za druge radne mašine.

Zakonom propisana upotreba zimskih guma u BiH je od 15. novembra do 15. aprila pa stručnjaci preporučuju zamjenu ljetnih guma krajem oktobra ili početkom novembra, odnosno onda kada vanjska temperatura padne ispod 7 stepeni Celzijusa. Na taj način utiče se na izdržljivost zimskih guma i njihov vijek trajanja.

Kako bi se prilagodile vremenskim uslovima te osigurale optimalno prijanjanje, gume je potrebno promijeniti dva puta godišnje. Na skladištu posjedujemo veliki broj guma dole navedenih proizvođača. Nudimo BESPLATNU MONTAŽU I BALANSIRANJE za autogume koje su kupljene kod nas. Osjećajte se sigurno uz profesionalnu zamjenu guma u našem servisu.

 

Vaš automobil skreće u jednom smjeru ili su gume na jednoj strani više istrošene? Rješenje u ovom slučaju je podešavanje optike trapa. Prilikom podešavanja se geometrija točkova prednje i zadnje osovine provjerava, te se ispravljaju eventualne greške. Komponente osovine se usklađuju prema proizvođačevim specifikacijama. Ispravna geometrija točkova donijeće uštede u potrošnji goriva, veću udobnost u vožnji, osigurati duži vijek trajanja guma i poboljšanu sigurnost na cesti.

2. BALANSIRANJE I OPTIKA TRAPA

Montažu i demontažu guma u našem servisu vrši stručno osoblje na savremenoj mašini HOFMANN MONTY 3300. Za balansiranje guma koristimo savremeni elektronski uređaj poslednje generacije HOFMANN GEODYNA 7700.

Savjetujemo redovno balansiranje gume kako bi se izbjeglo “podrhtavanje” vozila te pretjerano i neravnomjerno trošenje gume.

Autounion – BestDrive kao posebnu pogodnost nudi Besplatnu montažu i balansiranje za autogume koje su kupljene u našem prodajnom objektu.

U vulkanizerskom servisu Autounion – BestDrive nudimo vam i autooptiku koju naši edukovani i stručni radnici izvode na najsavremenijem uređaju  HUNTER PS 220E. Prednost ove autooptike je prije svega da u najkraćem mogućem roku izvedemo najkvalitetnija i najpouzdanija mjerenja geometrije trapa vašeg automobila.

Preporučujemo autooptička mjerenja nakon svakog servisa automobila, odnosno, kod zamjene guma jer smo samo na taj način sigurni da je vaše vozilo sigurno za vožnju. I ne samo to, važno je i da autooptičkim podešavanjem trapa produžujemo životni vijek vaših guma i smanjujemo potrošnju goriva.

Loše podešena optika trapa može prouzrokovati oštećenja na Vašem vozilu, pa stoga preporučujemo redovan pregled koji u servisu Autounion – BestDrive uključuje sljedeće: vizualni pregled profila guma, precizno elektronsko mjerenje svih točkova, prema potrebi prilagđavanje optike trapa prema specifikacijama proizvođača vozila i po potrebi zamjenu neispravnih komponenti

NAŠE USLUGE

Povjerite održavanje Vašeg vozila autoservisu Autounion – BestrDrive

montaza

MONTAŽA GUMA

Montažu i demontažu guma u našem servisu vrši stručno osoblje na savremenoj mašini HOFMANN MONTY 3300

balansiranje

BALANSIRANJE

Za balansiranje guma u vulkanizeru koristimo savremeni elektronski uređaj  marke HOFMANN GEODYNA 7700

OPTIKA1

REGLAŽA TRAPA

Podešavanje trapova naši edukovani radnici izvode na najsavremenijem uređaju  HUNTER PS 220E


4 thoughts on “Auto servis “AUTOUNION”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: