“Hidroelektrane na Trebišnjici” sa 2,1 milion maraka finansiraju uređenje Ćatovića kraka u trebinjskom naselju Rastoci, što će taj dio grada zaštititi od plavljenja i otvoriti mogućnost za izgradnju šetališta.

Projekat će imati višestruki značaj za grad, a radovi se odvijaju predviđenom dinamikom.

– Projektom uređenja biće omogućena zaštita od poplava i stvoreni uslovi da se na ovom prostoru napravi urbana zona i interesantna gradska površina koja će biti pogodna za gradnju atraktivnih objekata – rekao je direktor “Hidroelektrana na Trebišnjici” Gordan Mišeljić.

Ističe da je osnovna ideja da bude kultivisan taj dio grada.

– Uredićemo prostor Male potočine ili Ćatovića kraka i izgraditi šetalište u dužini od 1.100 metara. Menadžment “Hidroelektrana na Trebišnjici” planirao je da ovaj dio, koji nije bio reprezentativan, preraste u divan kutak u našem gradu – rekao je Mišeljić.

Osim šetališta sa rasvjetom duž cijele trase, uz regulacione radove u koritu i formiranje nasipa na desnoj obali kraka, projektom je planirana i izgradnja zida duž lijeve obale, sa stepenicama za prilaz koritu i rampama za silazak mašina za čišćenje kraka.

Ćatovića krak Trebinje (2).jpg

Mišeljić ističe da će povećanjem propusnog profila kraka i izgradnjom zaštitnih objekata u priobalju biti omogućeni i dodatni protoci od oko 600 kubnih metara u sekundi kroz taj riječni rukavac.

Ćatovića krak Trebinje (1).jpg

Radovi bi trebalo da budu završeni za godinu i po, ali će, kažu, dinamika biti brža ukoliko se građevinska sezona produži i vrijeme posluži građevinare.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija napomenuo je da je jedan od benefita projekta to što će Trebinje dobiti nove hektare atraktivne urbane površine između rijeke Trebišnjice i Ćatovića kraka.

Direktor “Hercgradnje” iz Bileće, koja je izvođač radova, Dragan Aleksić rekao je da je nakon isušivanja teren dosta pogodan za izvođenje planiranih radova i da bi rok za završetak poslova trebalo da bude ispoštovan.


TREBINJSKI MEGAFON

– kritikuj, pohvali, upozori, pitaj, predloži…
Kaži otvoreno šta misliš – NA SAV GLAS da te cijeli grad čuje!

TB MEGA (2)


Predstavljamo vam rubriku TB Megafon i pozivamo da uzmete učešće u identifikaciji gradskih problema, kako bismo zajedno Trebinje učinili boljim mjestom za život.

Prijavimo problem čije je rješavanje važno/neophodno, iznesimo problem javno, informišimo ljude o konkretnoj temi i potrudimo se da doprinesemo brzom rješavanju problema.

Print

Ostavite svoj komentar, iznesite Vaše mišljenje. Pošaljite Vaše zapažanje, mišljenje… preko kontakt forme ispod:


KONTAKT FORMA


Za bolje i ljepše Trebinje!