Trebinjka je laskavu titulu dobila na sjednici Skupštine Atletskog saveza BiH.

Banjalučanin Goran Bošnjak redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (ASBiH) u Zenici, preuzeo je predsjedavanje timom od Đurđice Rajhel-Šišul.

AS BiH je, zbog kašnjenja u isplatu novca od Ministarstva civilnih poslova BiH, prošle godine knjigovodstveno okončao sa minusom od oko 40 tisuća KM, ali novac je, više puta utvrđeno, i najveći problem za razvoj atletskog sporta u BiH.

– Ovo je za mene veliku čast i obavezu i tako iu narednom periodu i ponašam se – poručio je u svom prigodnom obraćanju Bošnjak, koji je sa današnjim predsjednikom Rajhel-Šišul i trećim članom Presidency of ASBiH, Suadom Kaknjom, danas uručio i tradicionalne nagrade Evropske atletske federacije i ASBiH za 2017. godinu.

Nagradu za najuspešniji seniorski klub dobio je AK ​​Borac iz Banja Luke u konkurenciji seniorki i AK Zenica u konkurenciji seniora.

Najuspješnija seniorka je Vanja Spaić iz AK Leotar Trebinje, najuspješniji senior Mesud Pezer iz AK Zenica. Specijalnim priznanjem nagrađena je Alisa Bečić iz AK Sarajevo.

Najuspješniji juniori su Nediha Salkić i Maid Redžić iz AK Zenica, mladi juniori Sara Lučić iz AK Glasinca sa Sokoca i Nermin Štitkovac iz AK Sarajevo.

Specijalno priznanje za nastupe i uspjehe na međunarodnim takmičenjima u 2017. godini dobili su: Abedin Mujezinović, Nikolija Stanivuković, Nikola Petrović, Osman Junuzović, Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mladena Petrušić i Amel Tuka.