Do kraja sedmice vozači će morati dublje da zavuku ruke u novčanike. I to za gorivo. Očekuje se novi talas poskupljenja. Iako zvanične informacije nema, kako nezvanično saznajemo, distributeri su se odlučili da povećaju cijene, samo još nisu sigurni za koliko.

 Trenutno se cijene dizela kreću od 2.25 do 2.32, a onaj ko sipa benzin na pojedinim pumpama mora da izdvoji i do 2,35 po litru.

Gorivo 2

 “To je tačna informacija, da će doći do novog talasa poskupljenja. Mi čak imamo informacije da će cijene po litru ići i do 2,50KM.”, kaže Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS.

Koliko konstantna povećanja cijena goriva, koja su učestala u ovoj godini u Srpskoj i BiH, utiču na rad prevoznika najbolje govori činjenica da je Nikola Grbić kao predsjednik Udružneja prevoznika Srpske odlučio da svoju firmu preseli u Sloveniju.

 Nikola Grbić kaže da je zbog takvog odnosa vlasti Republiku Srpsku u poslednjih osam mjeseci napustilo oko dvije hiljade vozača.

Gorivo 1

 Na udaru su i taksisti. Taksista Milan kome plata zavisi od cijene goriva kaže da je postalo neizdrživo.

 Milan kaže da je razočaran i da će to svakako uticati i na radnike i na poslodavce.

 Ogorčeni su i građani. Talas poskupljenja je počeo u februaru ove godine. Tada  su cijene goriva skočile za 18 feninga po litru, nakon što su poslanici akcizne koalicije SDA, SNSD -a i dva HDZ-a usvojili izmjene zakona o akcizama BiH. Do danas je bilo nekoliko poskupljenja, kojih će očigledno još biti, uprkos protestima vozača i blokadi saobraćaja širom BiH.