U Trebinju je otvoren prvi Međunarodni kongres kardiologa, u organizaciji Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA BiH koji je okupio više od 300 eminentnih kardiologa iz regiona i Evrope.

HOTEL PANORAMA_28.JPG

HOTEL PANORAMA_16.JPG

HOTEL PANORAMA_37.JPG

HOTEL PANORAMA_18.JPG

HOTEL PANORAMA_32.JPG

HOTEL PANORAMA_48.JPG

Njih 60 će danas i sutra  govoriti o prevenciji infarkta miokarda i šloga, te nizu drugih stručnih pitanja iz oblasti zaštite od kardiovaskularnih bolesti.

Otvarajući kongres Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje – Beograd je upozorio da u Srbiji u jednom satu umire šest ljudi od različitih oblika kardiovaskularnih bolesti, a da je svaki osmi u punom životom i stvaralačkom dobu, između 24 i 64 godine života.

HOTEL PANORAMA_60.JPG

Predsjednik udruženja HISPA i naučnog odbora kongresa Nebojša Tasić istakao je da je asocijacija za pet godina rada otvorila više od 60 stručno osposobljenih i savremeno opremljenih centara za dijagnostiku i liječenje kardiovaskularnih bolesti u šest zemalja regiona, a da danas okuplja više od 2.000 članova.

HOTEL PANORAMA_66.JPG

HOTEL PANORAMA_58.JPG

Obraćajući se u ime grada Domaćina  gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da se iznađu mehanizmi  dodatnih stimulacija kako bi se zaustavio nepovoljan trend odlaska stručnog medicinskog kadra.

HOTEL PANORAMA_46.JPG

HOTEL PANORAMA_53

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

„U tom smislu smatram da je veoma važno naći načina da se ljekari zadrže ovdje, da nam pamet ne odlazi, kao ni novac u tuđe zemlje i gradove već da ostaju na našim prostorima. Tako ćemo i mi biti – i veseliji i zdraviji i dugovječniji“, istakao je Petrović poželjevši učesnicima kongresa uspješan rad.

HOTEL PANORAMA_68.JPG

Predsjednik udruženja HISPA dr Nebojša Tasić uručio je direktoru trebinjske Bolnice Borislavu Grubaču savremene elektronske aparate za dijagnostiku i liječenje kardiovaskularnih pacijenata u ovoj ustanovi, a među dobitnicima zahvalnica HISPE, dodijeljenih za podršku uradu udruženja, bili su i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjednik poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković.

Domaćin i pokrovitelj kongresa je Grad Trebinje, a generalni sponzor komanija „Svislajon“.

HOTEL PANORAMA_105.JPG

HOTEL PANORAMA_107.JPG

HOTEL PANORAMA_109.JPG

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Srna