Ukoliko ste obožavalac skupih, brzih automobila ovo je odlična prilika da posjetite ovaj događaj. Gran Turismo posjetiće Dubrovnik u utorak, 8 maja.

Gran Turismo je ekskluzivni superauto klub koji prevladava u svijetu. Osnovan je 2002. godine u Švedskoj, kao udruženje za vlasnike super-automobila. Danas ima nešto manje od pet hiljada članova iz cijelog svijeta, iz svih zemalja Evrope, SAD-a, Južne Afrike, Azije i Australije. Ono što ih povezuje jeste da svi posjeduju superauto. Svake godine organizuju deset do 12 događaja.

Takođe putuju cestom na najboljim cestama na svijetu, a jedna od njih je jadranska turneja koja ove godine prolazi kroz Dubrovnik. U popodnevnim časovima u utorak dolazi oko 35 automobila do hotela Dubrovnik Palace.

Najskuplji automobil košta preko 450 hiljada eura, posebno izdanje Lamborghini Aventador. Mnogi drugi egzotični automobili takođe dolaze, a oko pola grupe su vlasnici Ferrari-ja.

Organizatori pozivaju sve koji žele vidjeti automobile u hotel Dubrovnik Palace od 16:30 pa nadalje jer se tada očekuje dolazak automobila.