Radnici i teške mašine “Hercegovinaputeva” od ranih jutarnjih časova angažovani su na sanaciji dijela ulice Republike Srpske, nakon što je portal TrebinjeLive.info juče objavio tekst da neodgovorni prvi ljudi “Vodovoda” već tri mjeseca ne saniraju ulicu koju su prethodno prekopali zbog postavljanja kanalizacionih cijevi.

ulica republike srpske rekonstrukcija (1).JPG

U cjelosti će biti sanirana ulica od skretanja u Mokre Dolove do novih stambenih zgrada “Leoplastika”, čime će se riješiti, između ostalog, i višemjesečni bezbjednosni problem više stotina stanovnika ovog dijela Trebinja.

Uništena saobraćajnica će biti rekonstruisana u punom dvosmjernom profilu, a uradiće se i dio ulice koji je raskopan prije čak četiri godine.

Investitor je trebinjski Vodovod.

Podsjećamo, još u decembru prošle godine “Vodovod” je prekopao oko 50 dužnih metara saobraćajnice, te skoro mjesec dana, van svakih normi i pravila, držao blokiranu ulicu, zbog čega su građani morali da koriste alternativni put – trasom bivše željezničke pruge pun udarnih rupa, uskog profila i neosvijetljen.

Iako je direktor Vodovoda Spasoje Radović najavljivao da će ulica biti sanirana čim proradi asfaltna baza, to se nije dogodilo, zbog čega su građani ponovo juče negodovali.

Postavlja se pitanje da li je neophodno da se javno piše o gradskim infrastrukturnim problemima, kako bi se nadležni podsjetili i napokon ih riješili!?

Izvor: TREBINJELIVE