Kao najbolje idejno rješenje za suvenir Herceg Novog, izabran je rad Alberta Barbata iz tog grada, jer najbolje prikazuje sliku suvenira grada, gradska ambijentalna cjelina ulaz u Stari grad sa Sat kulom Torom, kazali su Radiju Jadran u Turističkoj organizaciji.

Odluka o izboru suvenira donijeta je 18. decembra prošle godine, a rok za prijavljivanje okončan je 20. novembra.

Motiv na izabranom idejnom rješenju je Sat kula Tora, ambijentalna cjelina Stari grad, stepenice ispod Sat kule i svetionik sa Škvera.

SUVENIR HN 2.jpg

“Forma u kojoj će suvenir biti izrađen je figura i magnet u manjoj ili većoj veličini, a mjesto izrade biće poznato nakon okončanja tendera, koji bi trebalo da bude raspisan narednih dana. Suvenir bi trebalo da bude rađen u keramici, a u prodaji bi se trebao naći do početka ljetnje turističke sezone“, kazali su u TO.

Inače, na konkursu za izbor idejnog rješenja suvenira, pristigla su tri prijedloga, od toga dva sa zakašnjenjem, ali su ipak uzeta u razmatranje, jer je bio mali broj prijavljenih kandidata, pojasnili su u TO.

SUVENIR HN.jpg

U komisiji za vrijednovanje pristiglih rješenja bili su: predsjednica komisije i saradnica za marketing, odnose sa javnošću i studijske grupe Turističke organizacije Herceg Novi – Natalija Terzić, novinarka i slikarka Vidosava Vitka Vujnović kao i vd direktorica JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, Ivana Palikuća.

Barbatu će, kao nagrada za najbolje idejno rješenje suvenira, biti uručeno 200 eura. Albert Barbat je po zanimanju umjetnik i pomorac.

Foto: Radio Jadran / Izvor: m.cdm.me


HERCEG NOVI GRADE OD SKALINA:

Novi gradski suvenir, rad Alebrta Barbata. Podsjetićemo, riječ je o figuri kojom kao simbol grada dominira Sat kula:
“Prodaja suvenira obavljaće se u info biroima, a očekujemo da će krenuti početkom jula. Suveniri-figure biće po cijeni od 6 eura i magnet po cijeni od 3 eura. Planira se da dio tih sredstava ide u fond koji ćemo u sljedećem periodu definisati. Pored novih suvenira u ponudi će biti i ranije izrađene šolje, majice i cegeri”, ističu u TO.