RASKINULI DINAMIK I ĐURASOVIĆ

Božo Đurasović (200, 30) više nije igrač Dinamika. Krilo i klub sa Dorćola su postigli dogovor o sporzumnom raskidu saradnje koja je započeta prošlog leta.

Izvor: basketballsphere.com


Tridesetogodišnji Trebinjac Božo Đurasović napustio je beogradski Dinamik i potpisao za francuski košarkaški klub Kemper 29, za koji će igrati do kraja sezone.

Božo Đurasović

Većinu protekle sezone proveo je u Zrinjskom igrajući u Premijer ligi, gdje je bio peti strijelac lige sa impresivnih 15 poena po utakmici, uz prosječnih 7 skokova i 2 asistencije. Božo je svoju profesionalnu karijeru započeo u Leotaru, a nakon toga internacionalnu karijeru gradio širom Evrope – u njemačkom klubu Gizen, te rumunskom klubu Krajova, ukrajinskom klubu Polit Haličina, vogošćanskom klubu Bosna Rojal i švajcarskom klubu. Montli. Skauti ga opisuju kao izuzetno borbenog igrača koji može da igra i odbranu i napad, te kao sjajnog skakača i odličnog poente.

U klubu Kuimper 29, koji igra u francuskoj LNB Pro B ligi, se nadaju da će Đurasović biti veliko pojačanje, prije svega u odbrani tima, kao i da će biti imati vremena da se upozna sa timom i zaigra već u narednom kolu, koje je na programu 27. marta kada se susreće sa ekipom Nensi.

Izvor: Lokoportal